Efterätter

Något gott att avsluta måltiden med

Äppelkaka


150 g smör eller margarin

1 dl strösocker

2 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

8 äpplen

1 tsk vaniljsocker

3 msk hackad mandel

Kanel så mycket du törs eller 3 msk

Gör så här

1. Skala och kärna ur 8 stycken äpplen

2. Skär äpplena i tunna skivor

3. Blanda äpplen kanel och vaniljsocker i en bunke

4. Smält smöret och låt det svalna något

5. Vispa ägg och socker poröst

6. Tillsätt det smälta smöret

7. Blanda mjölet och bakpulvret

8. Tillsätt mjölkblandningen under vispning

9. Häll hälften av smeten i en smörad och brödad form

10. Lägg hälften av äppleskivorna på smeten

11. Fyll på med resterande smet

12. Lägg det resterande äppleskivorna på smeten

13. Avsluta med att strö hackad mandel på kakan

14. Grädda i ugnen i 175 grader i 25 min

Servera kakan tillsammans med vaniljglass eller vaniljsås

Tips: Några korn av flingsalt på äpplena förhöjer smaken


Våfflor

Goda frasiga våfflor

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten

Gör så här:

  1. Smält smöret eller margarinet
  2. Kyl vattnet i kylskåp
  3. Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn smet
  4. Låt smeten svälla i  minst 20 minuter gärna längre
  5. Grädda våfflorna och lägg de färdiggräddade våfflorna på ett galler för att behålla frasigheten.
  6. Servera genast med sylt och vispad grädde
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång