Fisk

Goda Recept på Fisk och skaldjur...

Gratinerad Hummer


2 portioner

1 kokt hummer

4 champinjoner

smör

1 msk konjak

1/2 msk mjöl

1/2 msk smör

1 dl grädde

1 äggula

1 dl riven parmesan

salt, peppar

riven ost till gratineringen

Gör så här

Dela humrarna på längden och ta ut allt kött, även ur klorna. Ta vara på skalhalvorna. Skär champinjonerna i klyftor och fräs dem sakta i lite smör. Skär hummerköttet i bitar och lägg det bland champinjonerna. Värm sakta och häll i konjak.

Fräs mjöl och smör i en kastrull och tillsätt grädde under kraftig vispning. Vispa ihop äggula med lite grädde och tillsätt det i grädden, det får inte koka. Salta och peppra och vispa ner osten, smaka av, såsen ska vara ganska tjock.

Blanda försiktigt såsen med champinjonerna och hummerköttet. Fyll hummerskalen med blandningen och strö på riven ost. Gratinera under grillelementet tills ytan fått en vacker gyllenbrun färg. Garnera med färska örter och servera genast.


Saffransdoftande fiskgryta


4 personer

1/2 bit fänkål

400 gr lax

400 gr torsk

2 charlottenlökar

3 morötter

4 medelstora potatis

1 dl skalade räkor

1 påse saffran

fiskfond

1 dl vitt vin

1 klick tomatpasta

1 kryddmått malen timjan

Gör så här

Hacka rotfrukter och lök i ganska stora bitar

Skär fisken i lika stora bitar

Fräs rotfrukterna och löken i en gryta några minuter i olja

Häll på 5 dl vatten, fiskfond, saffran, vitt vin , tomatpasta och kryddor

Koka tills rotfrukterna är mjuka. Späd med mer vatten vid behov

Lägg i fiskbitarna och koka på svag värme i 3-4 minuter tills fisken är klar

Häll i räkorna och eventuellt lite grädde och smaka av med salt och peppar

Servera med något gott bröd och eventuellt lite vitlöksyoghurt

Tid ca 40 min


Tompas Fish and Chips

Detta recept så nämns 

2 pers

Fisk

Tina de frysta fiskfileerna i ugnen i 15 minuter.

Kör fiskfileerna i Airfryen i ytterligare 10 minuter.

Potatis

Skär potatisen i centimeter stora stavar. Med eller utan skal

Skölj potatisen noga i en skål med vatten så att så mycket som möjligt av stärkelsen sköljs bort

Torka potatisen med en ren kökshandduk.

Blanda potatisen med olja, se till att alla sidor av potatisen blir oljade.

Fritera potatisen i ca 15 minuter i Airfryen tills den blir krispig och ljusbrun

Remouladsås

2 matskedar pickelsgurka

1 tesked Dijonsenap

1 dl rysk yoghurt

Blanda ihop ingredienserna, smaksätt med ett par droppar citronsaft och salt och peppar. Blir

Såsen för sur så kan man tillsätta några droppar honung.

Servera fisk och pommes fritten med gröna ärtor och några citronklyftor.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång