Pasta

Pasta med Trattisar
Här börjar din text. Du kan klicka här och börja skriva. Illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut.
2 portioner
Ca 150g tagliatelle eller annan pasta
Ca 150g färska trattkantareller eller 2½ dl frysta
70g bacontärningar (½ paket)
½ Gul lök
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
1 dl grädde
½ msk japansk soja
1 krm timjan
Hackad persilja
Riven lagrad ost
Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Stek svampen (även torkad, blötlagd går att använda) i torr panna så att det mesta av vätskan går bort.
Lägg sedan i bacontärningarna, hackad lök och vitlök och en klick smör och stek tillsammans med svampen.
3.Vrid över peppar och lite salt. Häll på grädde och eventuellt lite vatten eller vitt vin samt soja och låt koka några minuter.
Krydda med timjan, smaka av om det behövs mer salt. Vänd sist ner hackad persilja.
Blanda såsen med den kokta, avrunna pastan och servera med riven ost, gärna i varma djupa tallrikar.
Tid: 25 minuter
Tacobåtar
Ingredienser:
2-3 portioner
1pkt Santa Maria Taco tubs
200 g köttfärs
1 lök
1 vitlöksklyfta
8 Kärnfria oliver gröna eller svarta
0,5 paprika
1 dl färska champinjoner
0,5 chilli (röd eller grön)
0,5 dl vispgrädde
1 burk krossade tomater
0,5 msk japansk soya
8 körsbärstomater
1 dl riven ost
1 tsk Santa Maria Fajita krydda
Salt och Peppar
Gör så här
Hacka lök,vitlök paprika, oliver, champinjoner och chilli
Fräs köttfärs och de hackade grönsakerna i lite olivolja i 5 min tillsammans med fajita kryddan
Tillsätt de krossade tomaterna och soyan
Låt koka i hop en stund tills det mesta av vätskan har kokat bort
Häll i grädden
Smaka av med peppar och salt
Häll köttfärsröran i taco skalen
Strö över den rivna osten
Garnera med de halverade kössbärstomaterna
Gratinera i ugn 200 grader ca 10 min eller tills osten har fått färg
Servera med en grönsallad
Tidsåtgång ca 30 min
Pasta med Kött och Champinjoner
Tagliatelle med en härligt krämig sås

4 portioner
400 g tagliatelle
2 skivor ryggbiff
1 lök
2 vitlöksklyftor
En halv röd chilli
200 g champinjoner
1 tsk dijonsenap
2 msk japansk soja
1 msk vetemjöl
1dl Creme Fraiche
1dl Syrad Grädde
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 knippe persilja
Saften av en halv lime
En halv dl hackad Ruccola
Salt & peppar
Olivolja till stekning
Gör så här:
* Koka tagliatellen enligt anvisningar på paketet
* Hacka löken
* Skär champinjonerna i kvartar
* Skär köttet i strimlor.
* Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna.
* Bryn köttet under omrörning tills det får färg.
* Tabort köttet från stekpannan och ställ åt sidan.
* Stek löken och champinjonerna
* Pressa i vitlök
* Pudra över mjöl mjöl och bryn under omrörning
* Häll i grädde, mjölk, soja, dijonsenap, salt och peppar.
* Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 min.
* Lägg i köttet och persiljan, rör om och låt sjuda i 5 min.
* Häll över den hackade ruccolan
Servera med tagliatellen, sallad och riven parmesanost,
Paella med saffransrisone
Lättlagad och smakrik"fuskpaella"

2 portioner
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1 påse saffran
- olivolja
- 2 dl risoni
- 4 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 1 dl gröna ärter
- 2 chorizo korvar
- 1 dl oskalade räkor
- 1 dl champinjoner
- 10 cocktailtomater
- 1 rödlök
- Babyspenat eller sallad
- Flingsalt
- Nymald svartpeppar
- Citronklyftor för garnering
- Hacka vitlöken, skiva rödlöken och lägg den i kallt vatten. Skala räkorna
- Ta av skinnet på korvarna och skär korven i slantar.
- Dela tomater och svamp i halvor
- Stek korven och svampen i olivolja och ställ åt sidan.
- Fräs vitlök och saffran i olivolja någon minut. Rör i risonin. Tillsätt vatten och kycklingfond. Koka sakta under lock cirka 10 minuter
- Ta av från värmen, blanda ner ärterna. Rör risonin fluffig med en gaffel
- Vänd ner korv, svamp, tomater, lök och spenat i salladen. smaka av med salt och peppar.
- Garnera med citronklyftor och de skalade räkorna
Räkpasta
God och krämig pasta med räkor, tomat, vitlök, chilli & grädde

4 portioner
Spagetti för 4 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilli
½ dl olivolja
2 msk tomatpasta
4 tomater
1 dl champinjoner
400 g frysta räkor
Flingsalt
Rucola
Svartpeppar
Gör så här:
- Koka pastan enl anvisningar på paketet
- Finhacka lök, vitlök och chilli och fräs i olja tills löken är mjuk
- Tillsätt tomatpastan och de tärnade tomaterna
- Skiva svampen och rör ner svampen och de tärnade tomaterna i lökfräset
- Häll på grädden och låt småputtra i tre minuter
- Vänd ner de skalade räkorna i såsen
- Häll såsen över pastan
- Blanda runt och smaka av med salt
- Toppa med rucolan
Servera genast tillsammans med en grönsallad och riv eventuellt över parmesan.