Pasta

Pasta med Trattisar

Här börjar din text. Du kan klicka här och börja skriva. Illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut.

2 portioner

Ca 150g tagliatelle eller annan pasta

Ca 150g färska trattkantareller eller 2½ dl frysta

70g bacontärningar (½ paket)

½ Gul lök

1 vitlöksklyfta

Salt och peppar

1 dl grädde

½ msk japansk soja

1 krm timjan

Hackad persilja

Riven lagrad ost

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Stek svampen (även torkad, blötlagd går att använda) i torr panna så att det mesta av vätskan går bort.

Lägg sedan i bacontärningarna, hackad lök och vitlök och en klick smör och stek tillsammans med svampen.

3.Vrid över peppar och lite salt. Häll på grädde och eventuellt lite vatten eller vitt vin samt soja och låt koka några minuter.

Krydda med timjan, smaka av om det behövs mer salt. Vänd sist ner hackad persilja.

Blanda såsen med den kokta, avrunna pastan och servera med riven ost, gärna i varma djupa tallrikar.

Tid: 25 minuter


Tacobåtar


Ingredienser:

2-3 portioner

1pkt Santa Maria Taco tubs

200 g köttfärs

1 lök

1 vitlöksklyfta

8 Kärnfria oliver gröna eller svarta

0,5 paprika

1 dl färska champinjoner

0,5 chilli (röd eller grön)

0,5 dl vispgrädde

1 burk krossade tomater

0,5 msk japansk soya

8 körsbärstomater

1 dl riven ost

1 tsk Santa Maria Fajita krydda

Salt och Peppar

Gör så här

Hacka lök,vitlök paprika, oliver, champinjoner och chilli

Fräs köttfärs och de hackade grönsakerna i lite olivolja i 5 min tillsammans med fajita kryddan

Tillsätt de krossade tomaterna och soyan

Låt koka i hop en stund tills det mesta av vätskan har kokat bort

Häll i grädden

Smaka av med peppar och salt

Häll köttfärsröran i taco skalen

Strö över den rivna osten

Garnera med de halverade kössbärstomaterna

Gratinera i ugn 200 grader ca 10 min eller tills osten har fått färg

Servera med en grönsallad

Tidsåtgång ca 30 min


Pasta med Kött och Champinjoner

Tagliatelle med en härligt krämig sås

4 portioner

400 g tagliatelle

2 skivor ryggbiff

1 lök

2 vitlöksklyftor

En halv röd chilli

200 g champinjoner

1 tsk dijonsenap

2 msk japansk soja

1 msk vetemjöl

1dl Creme Fraiche

1dl Syrad Grädde

2 dl grädde

1 dl mjölk

1 knippe persilja

Saften av en halv lime

En halv dl hackad Ruccola

Salt & peppar

Olivolja till stekning

Gör så här:

* Koka tagliatellen enligt anvisningar på paketet

* Hacka löken

* Skär champinjonerna i kvartar

* Skär köttet i strimlor.

* Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna.

* Bryn köttet under omrörning tills det får färg.

* Tabort köttet från stekpannan och ställ åt sidan.

* Stek löken och champinjonerna

* Pressa i vitlök

* Pudra över mjöl mjöl och bryn under omrörning

* Häll i grädde, mjölk, soja, dijonsenap, salt och peppar.

* Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 min.

* Lägg i köttet och persiljan, rör om och låt sjuda i 5 min.

* Häll över den hackade ruccolan

Servera med tagliatellen, sallad och riven parmesanost,


Paella med saffransrisone

Lättlagad och smakrik"fuskpaella" 

2 portioner


  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 påse saffran
  • olivolja
  • 2 dl risoni
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl gröna ärter
  • 2 chorizo korvar
  • 1 dl oskalade räkor
  • 1 dl champinjoner
  • 10 cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • Babyspenat eller sallad
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Citronklyftor för garnering

  1. Hacka vitlöken, skiva rödlöken och lägg den i kallt vatten. Skala räkorna
  2. Ta av skinnet på korvarna och skär korven i slantar.
  3. Dela tomater och svamp i halvor
  4. Stek korven och svampen i olivolja och ställ åt sidan.
  5. Fräs vitlök och saffran i olivolja någon minut. Rör i risonin. Tillsätt vatten och kycklingfond. Koka sakta under lock cirka 10 minuter
  6. Ta av från värmen, blanda ner ärterna. Rör risonin fluffig med en gaffel
  7. Vänd ner korv, svamp, tomater, lök och spenat i salladen. smaka av med salt och peppar.


  • Garnera med citronklyftor och de skalade räkorna

Räkpasta

God och krämig pasta med räkor, tomat, vitlök, chilli & grädde

4 portioner

Spagetti för 4 port

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 röd chilli

½ dl olivolja

2 msk tomatpasta

4 tomater

1 dl champinjoner

400 g frysta räkor

Flingsalt

Rucola

Svartpeppar

Gör så här:

  • Koka pastan enl anvisningar på paketet
  • Finhacka lök, vitlök och chilli och fräs i olja tills löken är mjuk
  • Tillsätt tomatpastan och de tärnade tomaterna
  • Skiva svampen och rör ner svampen och de tärnade tomaterna i lökfräset
  • Häll på grädden och låt småputtra i tre minuter
  • Vänd ner de skalade räkorna i såsen
  • Häll såsen över pastan
  • Blanda runt och smaka av med salt
  • Toppa med rucolan

Servera genast tillsammans med en grönsallad och riv eventuellt över parmesan. 


Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång