Vegetariskt

Varm Halloumisallad


2 portioner

1 pkt svarta bönor

1 pkt halloumiost

1 gul lök

1 klyfta vitlök

1 röd eller gul parika

8 cocktailtomater

Kärnfria oliver gröna eller svarta

½ dl valnötskärnor

½ röd chilli

½ baguette

Parmesankräm

1/4 dl riven parmesan

1 dl rysk yoghurt

Olivolja

Flingsalt

Gör så här

1. Skär Halloumin i cm stora bitar

2. Skölj bönorna väl i kallt vatten

3. Hacka lök, paprika, vitlök och chili i lagom stora bitar

4. Stek halloumin i olivolja tills den får färg

5. Tillsätt bönor och de hackade grönsaker och fortsätt att steka i några minuter på svag värme

6. Lägg upp den stekta halloumin och grönsakerna på ett fat

7. Stek baguettskivorna i resterande olivolja 1 min på varje sida

8. Strö över de halverade cocktailtomaterna, oliverna och valnötterna

9. Lägg de stekta brödbitarna vid sidan av fatet med halloumin och grönsaker

10. Strö över några korn med flingsalt och ringla över lite olivolja

11 Blanda den rivna parmesanen med den ryska yoghurten, smaka av med salt ev vitlök och ramslök

Tid 30 min


Zucciniplättar med ostkräm



2 personer

1 zuccini

4 medelstora potatisar

1 gul lök

(1 ägg)

Ostkräm

Valfri mjukost

Rysk yoghurt dubbelt så mycket som osten

Salt

Vitlöksklyfta

1 msk malen ramslök

Gör så här

Riv zuccinin, potatisen och löken på rivgärnets grova sida

Pressa ut så mycket vätska som möjligt från det rivna. Salta

Blanda eventuell i ett ägg så håller plättarna bättre ihop

Stek i olivolja på båda sidor så att plättarna får färg

Ostkräm

Blanda mjukost med yoghurten

Blanda i pressad vitlök och ramslök

Smaka av med salt

På bilden har jag serverat plättarna med bacon vilket inte gör rätten vegetarisk. Rökt tofu fungerar som ersättning för bacon. Gott även att  servera plättarna bara som de är.


Halloumivåffla med räkor, avocado,löjrom, creme fraiche och rödlök


2 pers

Våfflorna

Riv haloumiosten på den grova sidan av ett rivjärn. Ett paket ost räcker till 2 våfflor

Blanda den rivna Haloumin med 1/2 tsk potatismjöl

Smörj våffeljärnet noga

Lägg i haloumiblandningen i våffeljärnet

Grädda haloumiblandningen tills de blir gyllenbruna

Rostade kikärtor

Blanda en burk ekologiska kikärtor med olivolja och lite salt

Rosta kikärtorna i 200 grader i ugnen i 15 minuter.

Servera våfflan genast och toppa med skalade räkor, skivad avocado, löjrom, en klick creme fraiche och strö över finhackad rödlök.

Servera våfflan tillsammans med de rostade kikärtor och sallad. 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång