Vegetariskt

Varm Halloumisallad

2 portioner
1 pkt svarta bönor
1 pkt halloumiost
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 röd eller gul parika
8 cocktailtomater
Kärnfria oliver gröna eller svarta
½ dl valnötskärnor
½ röd chilli
½ baguette
Parmesankräm
1/4 dl riven parmesan
1 dl rysk yoghurt
Olivolja
Flingsalt
Gör så här
1. Skär Halloumin i cm stora bitar
2. Skölj bönorna väl i kallt vatten
3. Hacka lök, paprika, vitlök och chili i lagom stora bitar
4. Stek halloumin i olivolja tills den får färg
5. Tillsätt bönor och de hackade grönsaker och fortsätt att steka i några minuter på svag värme
6. Lägg upp den stekta halloumin och grönsakerna på ett fat
7. Stek baguettskivorna i resterande olivolja 1 min på varje sida
8. Strö över de halverade cocktailtomaterna, oliverna och valnötterna
9. Lägg de stekta brödbitarna vid sidan av fatet med halloumin och grönsaker
10. Strö över några korn med flingsalt och ringla över lite olivolja
11 Blanda den rivna parmesanen med den ryska yoghurten, smaka av med salt ev vitlök och ramslök
Tid 30 min
Zucciniplättar med ostkräm
2 personer
1 zuccini
4 medelstora potatisar
1 gul lök
(1 ägg)
Ostkräm
Valfri mjukost
Rysk yoghurt dubbelt så mycket som osten
Salt
Vitlöksklyfta
1 msk malen ramslök
Gör så här
Riv zuccinin, potatisen och löken på rivgärnets grova sida
Pressa ut så mycket vätska som möjligt från det rivna. Salta
Blanda eventuell i ett ägg så håller plättarna bättre ihop
Stek i olivolja på båda sidor så att plättarna får färg
Ostkräm
Blanda mjukost med yoghurten
Blanda i pressad vitlök och ramslök
Smaka av med salt
På bilden har jag serverat plättarna med bacon vilket inte gör rätten vegetarisk. Rökt tofu fungerar som ersättning för bacon. Gott även att servera plättarna bara som de är.
Halloumivåffla med räkor, avocado,löjrom, creme fraiche och rödlök
2 pers
Våfflorna
Riv haloumiosten på den grova sidan av ett rivjärn. Ett paket ost räcker till 2 våfflor
Blanda den rivna Haloumin med 1/2 tsk potatismjöl
Smörj våffeljärnet noga
Lägg i haloumiblandningen i våffeljärnet
Grädda haloumiblandningen tills de blir gyllenbruna
Rostade kikärtor
Blanda en burk ekologiska kikärtor med olivolja och lite salt
Rosta kikärtorna i 200 grader i ugnen i 15 minuter.
Servera våfflan genast och toppa med skalade räkor, skivad avocado, löjrom, en klick creme fraiche och strö över finhackad rödlök.
Servera våfflan tillsammans med de rostade kikärtor och sallad.